Doe een kinderfiets cadeau voor Sinterklaas

Doe een kinderfiets cadeau voor Sinterklaas

Een kinderfiets voor Sinterklaas geven

Er zijn niet veel dingen leuker voor een kind dan naast een sinterklaasgedicht je eerste fiets te krijgen. Nederland is natuurlijk een fietsland pur sang en op iedere straathoek zit wel een fietsenmaker die al jaren in het vak zit. Hetgeen wat nu ook erg in opkomst is, zijn online fietsshops. De vraag die rest wel: Welke maat fiets moet je kopen voor jouw kind? Wat je in ieder geval wel weet is dat je sinterklaasgedichten over fietsen moeten gaan.

Fietsen worden altijd gemeten in inches het is dus belangrijk op te weten hoe lang jouw kind zijn of haar benen zijn in inches. Een kinderfiets mag je ook nooit kopen op de groei. Het kind moet altijd bij de trappers kunnen komen ook bij de grond om het evenwicht te bewaren.

Kinderfietsen heb je vele verschillende soorten zo heb je natuurlijk het verschil tussen jongens- en meisjesfietsen. Jongensfietsen hebben vaker een iets stoerdere uitstraling met wat donkere kleuren en er zijn zelfs fietsen met bepaalde kenmerken van superhelden zoals Spiderman of Superman. Hoe aparter of unieker de fiets, hoe duurder de fiets vaak ook wordt.

Een meisjesfiets heeft meer het kenmerk van felle kleuren en hebben kenmerken van films zoals Frozen. Ook Minnie Mouse fietsen zijn erg populair voor meisjes.

Een andere keuze die je moet maken is of je een “normale” fiets wilt of liever een crossfiets. Een crossfiets heeft het kenmerk van brede banden met veel profiel en een breed stuur. Ze hebben meestal geen of kleine spatborden en worden standaard niet voorzien van bagagedragers.

De goedkoopste optie is meestal de “omafiets”. Dit is een fiets zonder extraatjes en is dus prima geschikt wanneer je met een kleiner budget moet werken. Wanneer je meerdere kinderen hebt is een omafiets dus ook prima geschikt.

Voor de allerkleinsten is er natuurlijk de driewieler. Deze fiets is erg veilig en is tegenwoordig gemaakt om mee te groeien door een aantal stangen te verstellen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *